Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spritärter med smörshot och rosépepparsalt

08 apr, 2017
AvRedaktionen
Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.
Det enklaste och bland det godaste sättet att avnjuta en av vårens absolut härligaste primörer. Med spritärter menas de färska fröna som äts utan den lite sega baljan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

300 g spritärter

200 g smör

15 rosépepparkorn

1/2 dl havssalt

Gör så här:

Tvätta spritärterna och ångkoka dem i en sil över kokande vatten i 5 minuter tills de mjuknat något. Smält smöret och fördela i fyra glas.

Krossa pepparn och salt i en mortel. Doppa spritärterna i det smälta smöret och strö lite salt på innan du drar av skalet och ärterna från spritärterna med tänderna.

Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.
Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons