Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spritzer med Lillet och rosmarin plus mini-croque monsieur

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på spritzer med Lillet och rosmarin
Lillet är en fransk aperitif med tydliga citrustoner. Den gör sig väldigt väl i en spritzer med honung för sötma och färsk rosmarin som ger en lätt örtig smak. Servera gärna frasiga mini-croque monsierus till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Spritzer med Lillet och rosmarin plus mini-croque monsieur

Lite söt men också frisk och örtig drink att inleda kvällen med samt ett gott tilltugg.

Så gör du en spritzer med Lillet och rosmarin

4 glas

Du behöver:

1 dl flytande honung
1 dl vatten
3 stjälkar färsk rosmarin
4 dl Lillet Blanc
1 dl gin
2 ½ dl mineralvatten
1 ½ dl färskpressad limesaft
Istärningar

Garnering:

Rosmarinkvistar

Gör så här:

  1. Koka upp honung, vatten och rosmarin tills hälften av vätskan kokat ner. Låt svalna och kyl sedan ner.
  2. Fördela sirapen, Lillet och gin i 6 glas. Toppa med mineralvatten, limesaft och istärningar. Garnera med kvistar av rosmarin.

4 personer

DU BEHÖVER:

1 förpackning smördeg

1 msk dijonsenap

6 skivor rökt skinka

50 g riven gruyère-ost

salt och nymalen svartpeppar

1 stjälk rosmarin

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180°. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper och stansa ut 18 cirklar av degen.
  2. Pensla dem med dijonsenap och strö över strimlad skinka och toppa med riven ost. Smaksätt med salt och peppar och hackad repad timjan.
  3. Grädda i cirka 10 minuter tills de puffat upp och är spröda och gyllene.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons