Spröd pizza med mozzarella och citron
4 portioner
Du behöver:
2 förpackningar pizzadeg
Topping
2 ekologiska citroner
250 g mozzarella
Olivolja
Garnering:
Flingsalt
Torkade chiliflingor
Färsk basilika
Så här gör du:
1. Värm ugnen till 275°.
2. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
3. Rulla ut pizzadegarna på bakplåtarna. Tryck inifrån och ut för att få till en fin kant som bubblar upp. Obs! Kavla inte!
4. Skär citronerna i papperstunna skivor, använd gärna en mandolin, men en vass kniv funkar också.
5. Riv mozzarellan i små bitar med fingrarna.
6. Fördela mozzarellan över pizzorna.
7. Lägg citronskivorna ovanpå och droppa olivolja över.
8. Grädda pizzorna i 8–10 minuter tills de får fin färg. Grädda dem en och en för bästa resultat.
9. Strö salt, chiliflingor och basilika över pizzorna, skär i bitar och servera gärna på en skärbräda.
Av: Kristina Høelg
Foto: Line Falck
LÄS MER:
Naan-pizza med getost och bakade rödbetor
Ljus pizza med betor och chèvre
Höstens godaste kantarellpizza med vitlökscrème och pinjenötter