Spröd torsk med ärter och sidfläsk
21 mar, 2020
AvRedaktionen
Frasig, lyxig och full av smak. Bjud på spröd torsk med ärter, sidfläsk och ljuvlig citronsås!
Annons
4 portioner
Spröd torsk:
600 g torskrygg
Salt och nymalen svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd, gärna panko
2 msk smör till stekning
Varm citronsås:
3 dl fiskbuljong
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 citron, saft och rivet skal
1 msk maizena
Salt och vitpeppar
Tillbehör:
Blomkålsris
150 g sidfläsk eller bacon
1 knippe gräslök
250 g ärter från frysen
1 citron
Gör så här:
- Koka upp fiskbuljongen med vinet och låt reducera till hälften.
- Häll i grädden och låt koka upp.
- Vänd ner citronsaft.
- Vispa ner maizena och låt koka tills den tjocknar.
- Krydda med citronskal, salt och peppar.
- Se till att torsken är benfri.
- Dela i 4 portionsbitar.
- Krydda med salt och peppar och vänd i mjöl, sedan i uppvispade ägg och till sist i ströbröd eller panko.
- Stek fisken i smör i en stekpanna i ca 3 minuter på varje sida.
- Tärna sidfläsket och stek i en panna.
- Låt rinna av på några lager hushållspapper.
- Hacka gräslöken fint och blanda med sidfläsket.
- Koka ärterna i lättsaltat vatten 1–2 minuter.
- Servera fisken med sidfläsk ovanpå och blomkålsris, ärter, citronsås och citron i klyftor.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Torskrygg med ugnsbakade grönsaker
Annons