Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spröd torsk med ärter och sidfläsk

21 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på spröd torsk med ärter och sidfläsk
Frasig, lyxig och full av smak. Bjud på spröd torsk med ärter, sidfläsk och ljuvlig citronsås!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Spröd torsk:

600 g torskrygg

Salt och nymalen svartpeppar

1 dl vetemjöl

2 ägg

1 dl ströbröd, gärna panko

2 msk smör till stekning

Varm citronsås:

3 dl fiskbuljong

2 dl vitt matlagningsvin

2 dl vispgrädde

1 citron, saft och rivet skal

1 msk maizena

Salt och vitpeppar

Tillbehör:

Blomkålsris

150 g sidfläsk eller bacon

1 knippe gräslök

250 g ärter från frysen

1 citron

Gör så här:

  1. Koka upp fiskbuljongen med vinet och låt reducera till hälften.
  2. Häll i grädden och låt koka upp.
  3. Vänd ner citronsaft.
  4. Vispa ner maizena och låt koka tills den tjocknar.
  5. Krydda med citronskal, salt och peppar.
  6. Se till att torsken är benfri.
  7. Dela i 4 portionsbitar.
  8. Krydda med salt och peppar och vänd i mjöl, sedan i uppvispade ägg och till sist i ströbröd eller panko.
  9. Stek fisken i smör i en stekpanna i ca 3 minuter på varje sida.
  10. Tärna sidfläsket och stek i en panna.
  11. Låt rinna av på några lager hushållspapper.
  12. Hacka gräslöken fint och blanda med sidfläsket.
  13. Koka ärterna i lättsaltat vatten 1–2 minuter.
  14. Servera fisken med sidfläsk ovanpå och blomkålsris, ärter, citronsås och citron i klyftor.
Recept på spröd torsk med ärter och sidfläsk
Spröd torsk med ärter och sidfläsk.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Torskrygg med ugnsbakade grönsaker

Citrusgravad torsk med pepparrotskräm

Torsk med örttäcke och asiatisk dressing

Annons