Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Torsk med polenta och sotad majs

04 feb, 2019
AvRedaktionen
Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs.
Sprödstekt torsk med krämig polenta. Servera med sotad majs, parmesan och färsk spenat som du har stekt i smör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Torsk:

500 g torskfilé

1 msk smör, till stekning

salt

färskmalen svartpeppar

Polenta:

250 g polenta

1 1/4 dl vatten

1 dl färskriven parmesan

1 dl flagad parmesan

salt

färskmalen svartpeppar

Tips! Gör dubbel sats av polentan, så kan du spara hälften och göra polentapommes.

Till servering:

200 g majs, frusen

200 g färsk spenat

2 msk smör

salt

färskmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll polentagrynen i kokande saltat vatten och rör om hela tiden under cirka 15 minuter tills polentan är krämig. Häll ner den rivna parmesanen i polentan och rör om, smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek torsken, först på köttsidan i cirka 2 minuter och sedan på skinnsidan tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll kokande vatten över majsen så att de tinar. Häll av vattnet och rosta dem i stekpanna med lite smör. Krydda med salt och lyft ut pannan. Fräs spenaten mjuk i smör i stekpannan, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp polenta på tallriken, toppa med fisken, spenat och majs samt några parmesanflagor.
Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs.
Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons