Torsk med polenta och sotad majs
04 feb, 2019
AvRedaktionen
Sprödstekt torsk med krämig polenta. Servera med sotad majs, parmesan och färsk spenat som du har stekt i smör.
Annons
4 personer
Torsk:
500 g torskfilé
1 msk smör, till stekning
salt
färskmalen svartpeppar
Polenta:
250 g polenta
1 1/4 dl vatten
1 dl färskriven parmesan
1 dl flagad parmesan
salt
färskmalen svartpeppar
Tips! Gör dubbel sats av polentan, så kan du spara hälften och göra polentapommes.
Till servering:
200 g majs, frusen
200 g färsk spenat
2 msk smör
salt
färskmalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll polentagrynen i kokande saltat vatten och rör om hela tiden under cirka 15 minuter tills polentan är krämig. Häll ner den rivna parmesanen i polentan och rör om, smaka av med salt och peppar.
- Smält smör i en stekpanna och stek torsken, först på köttsidan i cirka 2 minuter och sedan på skinnsidan tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
- Häll kokande vatten över majsen så att de tinar. Häll av vattnet och rosta dem i stekpanna med lite smör. Krydda med salt och lyft ut pannan. Fräs spenaten mjuk i smör i stekpannan, krydda med salt och peppar.
- Lägg upp polenta på tallriken, toppa med fisken, spenat och majs samt några parmesanflagor.
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Annons