Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Squashdipp med brödstänger

27 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på squashdipp med brödstänger
Supergod och krämig squashdipp med frasiga brödstänger. Komplettera med grönsaker efter säsong om så önskas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bufféportioner

Du behöver:

90 g pinjenötter

3 squash

3 msk olivolja

3 schalottenlökar

1 kruka basilika

300 g bredbar getost

Salt och svartpeppar

Brödstänger:

12 skivor vitt rostbröd

6 msk olivolja

Flingsalt

Gör brödstängerna så här:

  1. Skär brödskivorna i avlånga bitar, doppa i olivolja och salta lätt.
  2. Rosta stängerna gyllene i en torr stekpanna.
  3. Strö över flingsalt.
  4. Låt sedan svalna på ett ugnsgaller.

Gör dippen så här:

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  2. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Skär squashen i tärningar, rosta i olja i stekpanna i 10 minuter och strö sedan över salt.
  4. Låt svalna helt.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Mixa squash, lök, pinjenötter och basilika i en matberedare.
  7. Vänd ner getost och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera dippen med de spröda brödstängerna och/eller grönsaksstavar.
Recept på squashdipp med brödstänger
Squashdipp med brödstänger.

Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Drömmiga chips med citron- och svampdipp

Magisk dipp med dill, citron, rödlök och rom

6 festliga röror att doppa grönsaker i

Annons