Vegetarisk lasagne med squash
4 personer
Tid: 45 minuter
Ingredienser:
2 mediumstora squash
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk olja
1 krm rosmarin
100 g parmesan (grovt riven)
250 g ricotta
5 dl tomatsås (går utmärkt med färdig)
1 pkt färska lasagneplattor, ca 250 g (eller 1–2 squash skurna i långa tunna skivor)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skär squashen i skivor (lägg undan några skivor till garnering). Fräs dem med lök och vitlök i olja. Dra pannan från värmen. Rör i rosmarin, parmesan och ricotta. Häll tomatsås i en ugnsfast form så att botten täcks ordentligt (eller fördela i portionsformar). Lägg på lasagneplattor. Skeda på squashröra. Täck med lasagneplattor. Häll på tomatsås. Skeda på resterande squashröra. Täck med plattor.
Baka i ugn i 25–30 minuter eller till lasagnen fått fin färg. Ta ut formen när det är fem minuter kvar och lägg på de squashskivor som är kvar. Toppa med lite parmesan. Sätt gärna på grill de sista minuterna så att ost och squash får fin färg.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien