Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matig squashpaj med majs

28 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på squashpaj med majs
En matig paj är den ultimata maträtten – den sköter sig själv i ugnen, du kan fylla den med vad du vill och den är ännu godare dagen efter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjromBrand logo
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

Matig squashpaj med majs

En mättande paj är perfekt vardagsmat, sköter sig själv i ugnen och är lika god dagen efter – om det blir något över.

En matig squashpaj med majs är lika god dagen efter

4 portioner

Du behöver:

Pajdeg:

200 g (ca 3 ¼ dl) vetemjöl
50 g (ca 1 dl) rågmjöl
½ tsk salt
1 dl solrosolja
½ dl vatten

Grönsaksfyllning:

1 purjolök
1 liten squash
140 g majs
25 g parmesan
3 ägg
200 g keso
2 tsk herbes de Provence
Salt och peppar

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, rågmjöl och salt i en skål. Tillsätt olja och vatten och rör ihop degen. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smord pajform. Kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Pricka botten på pajen med en gaffel och förgrädda den i 10 minuter.
  2. Rensa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj squashen och skär den i tunna skivor. Skölj majsen och låt rinna av. Riv parmesanosten fint och spara ca 2 msk.
  3. Vispa ihop parmesan, ägg och keso i en bunke och smaka av med herbes de Provence, salt och peppar. Vänd ner purjolök och majs i äggblandningen. Fördela fyllningen i den förgräddade pajen. Fördela squashskivorna ovanpå och strö över de återstående 2 msk riven parmesan.
  4. Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen är fast och pajen är gyllene. Servera pajen varm eller ljummen, och servera en grönsallad till.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Annons