Matig squashpaj med majs
28 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
En matig paj är den ultimata maträtten – den sköter sig själv i ugnen, du kan fylla den med vad du vill och den är ännu godare dagen efter!
Annons
Matig squashpaj med majs
En mättande paj är perfekt vardagsmat, sköter sig själv i ugnen och är lika god dagen efter – om det blir något över.
4 portioner
Du behöver:
Pajdeg:
200 g (ca 3 ¼ dl) vetemjöl
50 g (ca 1 dl) rågmjöl
½ tsk salt
1 dl solrosolja
½ dl vatten
Grönsaksfyllning:
1 purjolök
1 liten squash
140 g majs
25 g parmesan
3 ägg
200 g keso
2 tsk herbes de Provence
Salt och peppar
Till servering:
Blandad grönsallad
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, rågmjöl och salt i en skål. Tillsätt olja och vatten och rör ihop degen. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smord pajform. Kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Pricka botten på pajen med en gaffel och förgrädda den i 10 minuter.
- Rensa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj squashen och skär den i tunna skivor. Skölj majsen och låt rinna av. Riv parmesanosten fint och spara ca 2 msk.
- Vispa ihop parmesan, ägg och keso i en bunke och smaka av med herbes de Provence, salt och peppar. Vänd ner purjolök och majs i äggblandningen. Fördela fyllningen i den förgräddade pajen. Fördela squashskivorna ovanpå och strö över de återstående 2 msk riven parmesan.
- Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen är fast och pajen är gyllene. Servera pajen varm eller ljummen, och servera en grönsallad till.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Annons