Steak sandwich med örtcreme
15 apr, 2017
AvRedaktionen
Den här smarriga smörgåsen är perfekt att göra på de köttbitar som kan ha blivit över från gårdagens middag. Det spelar inte så stor roll vilken sorts kött du använder.
Annons
2 personer
Tid: 15 minuter
Steak sandwich:
2 stekta köttbitar (t ex fläskkarré, fläskfilé eller ryggbiff)
2 nävar rucolasallad
1/4 gurka
1 röd paprika
8 små röda eller gula tomater
1/2 ciabattabröd
Örtcreme:
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 vitlöksklyfta
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
en skvätt färskpressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skölj alla grönsaker. Strimla gurkan och paprikan. Dela tomaterna. Skär ciabattan till två rejäla smörgåsar och skär de i två delar. Mixa alla ingredienser till örtkrämen och bred på insidan av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och köttet på brödens underdelar och lägg på locken.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson
Annons