Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Steak sandwich med örtcreme

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Steak sandwich med örtcreme.
Den här smarriga smörgåsen är perfekt att göra på de köttbitar som kan ha blivit över från gårdagens middag. Det spelar inte så stor roll vilken sorts kött du använder.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 15 minuter

Steak sandwich:

2 stekta köttbitar (t ex fläskkarré, fläskfilé eller ryggbiff)

2 nävar rucolasallad

1/4 gurka

1 röd paprika

8 små röda eller gula tomater

1/2 ciabattabröd

Örtcreme:

2 msk finhackad färsk persilja

1/2 vitlöksklyfta

2 msk crème fraiche

2 msk majonnäs

en skvätt färskpressad citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Skär köttet i strimlor. Skölj alla grönsaker. Strimla gurkan och paprikan. Dela tomaterna. Skär ciabattan till två rejäla smörgåsar och skär de i två delar. Mixa alla ingredienser till örtkrämen och bred på insidan av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och köttet på brödens underdelar och lägg på locken.

Steak sandwich.
Steak sandwich.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons