Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök
2 portioner
Du behöver:
2 kvistar rosmarin
1 gul lök
1 färsk röd chili
2–3 klyftor vitlök
150 g färsk svartkål
150 g färsk grönkål
Olivolja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. Plocka av rosmarinbladen och hacka dem grovt.
2. Skala och hacka löken grovt.
3. Ansa och hacka chilin.
4. Skala vitlöksklyftorna och skär i tunna skivor.
5. Skölj kålen grundligt, ta bort de hårda stammarna och riv med fingrarna i mindre bitar.
6. Stek rosmarin, lök, chili och vitlök i lite olivolja i en stekpanna tills löken blir glansig och genomskinlig.
7. Tillsätt grönkål och svartkål och stek vidare i ett par minuter. Kålen ska ha lite tuggmotstånd.
8. Smaka av med salt och peppar och servera genast.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Bjud på festlig blomkålspalett