Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör
11 dec, 2016
AvRedaktionen
Lättlagad rätt med den norska torsken skrei. Servera med ägg, räkor och kaprissmör på en bädd av riven pepparrot. Gott och snyggt!
Annons
4 portioner
Tid: 20-40 min
Du behöver:
800 g norsk skreifilé
1 msk salt
solrosolja
2 klyftor vitlök
1 msk smör
2 st ägg
100 g norska räkor, skalade
150 g smör
1 st schalottenlök
3 msk kapris
2-3 tsk citronsaft
salt och peppar
pepparrot
Gör så här:
- Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
- Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
- Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan.
- Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.
Kaprissmör:
- Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ägg:
- Koka äggen i 7 min.
- Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
- Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
- Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.
Servering:
Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.
Annons