Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör

11 dec, 2016
AvRedaktionen
Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör.
Lättlagad rätt med den norska torsken skrei. Servera med ägg, räkor och kaprissmör på en bädd av riven pepparrot. Gott och snyggt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Tid: 20-40 min

Du behöver:

800 g norsk skreifilé

1 msk salt

solrosolja

2 klyftor vitlök

1 msk smör

2 st ägg

100 g norska räkor, skalade

150 g smör

1 st schalottenlök

3 msk kapris

2-3 tsk citronsaft

salt och peppar

pepparrot

Gör så här:

  1. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  2. Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
  3. Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan.
  4. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.

Kaprissmör:

  1. Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ägg:

  1. Koka äggen i 7 min.
  2. Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
  3. Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
  4. Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.

Servering:

Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.

Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör.
Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons