Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekt skrei med chorizo och potatismos

11 dec, 2016
AvRedaktionen
Stekt skrei med chorizo och potatismos.
Här möter skreiens milda, fräscha smak chorizons kryddiga styrka. Servera med potatismos på en bädd av granatäpple, persilja och citron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Tid: 20-40 min

Du behöver:

800 g norsk skreifilé

1 dl salt

1 l vatten

1 msk solrosolja

200 g chorizo

2 stjälkar persilja

1/2 granatäpple

1 st citron

Potatismos:

800 g potatis

2 dl mjölk

2 msk smör

salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär skreifilén i portionsbitar.

    Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i skreien och låt den ligga och dra 15 minuter.

  3. Lyft sedan upp fisken och torka av den med hushållspapper.
  4. Stek skreien med skinnsidan ner i solrosolja i en het stekpanna tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter.
  5. Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 40–44°C).
  6. Stek chorizon frasig i fettet från skreien. Strimla persiljan, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet och blanda ihop.

Potatismos:

  1. Skala potatisen och skär den i skivor.
  2. Koka potatisen mjuk, mosa och rör i mjölk och smör till du får en lagom konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

Servera skreien tillsammans med den skurna chorizon på en bädd av granatäppleblandningen och potatismos bredvid.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Stekt skrei med chorizo och potatismos.
Stekt skrei med chorizo och potatismos.
Annons