Stekt skrei med chorizo och potatismos
11 dec, 2016
AvRedaktionen
Här möter skreiens milda, fräscha smak chorizons kryddiga styrka. Servera med potatismos på en bädd av granatäpple, persilja och citron.
Annons
4 portioner
Tid: 20-40 min
Du behöver:
800 g norsk skreifilé
1 dl salt
1 l vatten
1 msk solrosolja
200 g chorizo
2 stjälkar persilja
1/2 granatäpple
1 st citron
Potatismos:
800 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär skreifilén i portionsbitar.
Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i skreien och låt den ligga och dra 15 minuter.
- Lyft sedan upp fisken och torka av den med hushållspapper.
- Stek skreien med skinnsidan ner i solrosolja i en het stekpanna tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter.
- Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 40–44°C).
- Stek chorizon frasig i fettet från skreien. Strimla persiljan, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet och blanda ihop.
Potatismos:
- Skala potatisen och skär den i skivor.
- Koka potatisen mjuk, mosa och rör i mjölk och smör till du får en lagom konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Servera skreien tillsammans med den skurna chorizon på en bädd av granatäppleblandningen och potatismos bredvid.
Annons