Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd

12 jul, 2022
AvMorten Shou
Recept på stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd
Stekt svamp som serveras med majs, mandel och grillade flatbröd är ett perfekt sätt att kickstarta middagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd

Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!

Börja middagen med stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd

4 portioner

Annons

Du behöver:

25 g mandlar
500 g ostronskivling
Olivolja
Havssalt
200 g majs
50 g parmesan
1 knippe färsk dragon

Flatbröd:

3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk naturell yoghurt
1 dl kallt vatten
1 tsk havssalt
Olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Börja med bröden: Blanda alla ingredienser till en slät och jämn deg. Dela den i 4 bitar. Kavla ut till tunna pannkakor och grädda gyllene i lite olivolja i en varm stekpanna på bägge sidor.
  2. Rosta mandlarna i en varm, torr panna. Hacka dem grovt. Rensa svampen. Hetta upp stekpannan och stek svampen i olivolja på medelvärme så den blir gyllene. Krydda med salt och ta upp ur pannan. Stek majskornen och krydda med salt.
  3. Fördela stekt svamp och majs på tallrikar. Riv parmesan och strö dragon över. Servera genast.

Foto: Stine Christiansen

Annons