Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd
12 jul, 2022
AvMorten Shou
Stekt svamp som serveras med majs, mandel och grillade flatbröd är ett perfekt sätt att kickstarta middagen!
Annons
Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd
Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!
4 portioner
Annons
Du behöver:
25 g mandlar
500 g ostronskivling
Olivolja
Havssalt
200 g majs
50 g parmesan
1 knippe färsk dragon
Flatbröd:
3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk naturell yoghurt
1 dl kallt vatten
1 tsk havssalt
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Börja med bröden: Blanda alla ingredienser till en slät och jämn deg. Dela den i 4 bitar. Kavla ut till tunna pannkakor och grädda gyllene i lite olivolja i en varm stekpanna på bägge sidor.
- Rosta mandlarna i en varm, torr panna. Hacka dem grovt. Rensa svampen. Hetta upp stekpannan och stek svampen i olivolja på medelvärme så den blir gyllene. Krydda med salt och ta upp ur pannan. Stek majskornen och krydda med salt.
- Fördela stekt svamp och majs på tallrikar. Riv parmesan och strö dragon över. Servera genast.
Foto: Stine Christiansen
Annons