Stekta persikor med hallon och glass
01 dec, 2017
AvRedaktionen
Den klassiska efterrätten peach melba uppfanns redan år 1893 och grunden är just kombinationen persika, hallon och glass. I Jessica Frejs version har hon slängt in kontrasten mellan varm och kallt.
Annons
– Min kärlek till konserverade persikor bygger till stor del på nostalgi. Vi fick det när jag var liten och jag har så många fina minnen till den smaken, berättar Jessica Frej.
4 portioner
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 burk konserverade persikor, à 415 g
2 msk smör
1 pkt frysta hallon, à 225 g
2 msk råsocker
1/2 liter vaniljglass
Gör så här:
- Häll av persikorna
- Stek persikorna i smör på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
- Tillsätt hallon och socker och låt allt bli varmt.
- Servera varmt med vaniljglass.
Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons