Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekta persikor med hallon och glass

01 dec, 2017
AvRedaktionen
Jessica Frejs stekta persikor med hallon och glass.
Den klassiska efterrätten peach melba uppfanns redan år 1893 och grunden är just kombinationen persika, hallon och glass. I Jessica Frejs version har hon slängt in kontrasten mellan varm och kallt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Min kärlek till konserverade persikor bygger till stor del på nostalgi. Vi fick det när jag var liten och jag har så många fina minnen till den smaken, berättar Jessica Frej.

4 portioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 burk konserverade persikor, à 415 g

2 msk smör

1 pkt frysta hallon, à 225 g

2 msk råsocker

1/2 liter vaniljglass

Gör så här:

  1. Häll av persikorna
  2. Stek persikorna i smör på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt hallon och socker och låt allt bli varmt.
  4. Servera varmt med vaniljglass.
Stekta persikor med hallon och glass.
Stekta persikor med hallon och glass.

Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons