Sticky chicken wings med coleslaw och majs
09 aug, 2018
AvRedaktionen
Kycklingvingar och majs är en klar familjefavorit där du får både sött, sprött och salt. Och det bästa - man får äta med händerna!
Annons
4 personer
Du behöver:
20 kycklingvingar
4 färska majskolvar med blast
Sweet chilimarinad:
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
3 msk farinsocker
1 citron, saften
3/4 dl olivolja
Coleslaw:
2 dl vispgrädde
1 citron, saften
1 msk socker
salt och färskmalen svartpeppar
1 litet spetskålshuvud
1 litet fänkålshuvud
Till servering:
1 msk finhackad slätbladig persilja
Gör så här:
- Börja med marinaden: skölj och kärna ur chilin, hacka fint. Skala och pressa vilök. Rör ihop med chili, farinsocker, citronsaft och olja.
- Lägg kycklingvingarna i en fryspåse, häll i marinaden och låt marinera i kylen i minst 2 timmar, gärna längre.
- Rör ihop grädde, citronsaft, socker, salt och peppar. Låt stå och tjockna medan du skär spetskål och fänkål i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd ner dem i dressingen, men spara lite till servering.
- Lägg kycklingvingarna i en grillsäker form och grilla dem på grillen tills de är genomstekta. Du kan också grilla dem direkt på gallret. Vänd dem under tiden och krydda slutligen med salt.
- Lägg majskolvarna med blasten kvar direkt på grillen. Grilla dem tills de yttersta bladen är helt svarta. Vänd dem då och då. Låt svalna och dra sedan bort blasten och strån.
- Lägg upp kycklingvingarna på ett fat, tillsammans med coleslaw, majskolvar och resten av dressingen. Strö över finhackad persilja.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons