Sticky sichuannudlar med kyckling
10 feb, 2017
AvRedaktionen
Sichuanpeppar har en unik smak – lite lätt parfymerad med ton av citrus, rosor och anis. Om man har ont om tid och flera stekpannor kan man strimla kycklingen och steka tillsammans med chili och ingefära och sedan steka in kycklingen i woken.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 majskycklingfiléer
1 krm sesamolja
250 g risnudlar
1 dl osaltade cashewnötter
2 1/2 msk finhackad ingefära
1/2 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 tsk chiliflakes
1 gul lök (strimlad)
1 röd paprika (strimlad)
1 litet huvud salladskål, ca 250 g (strimlat)
2 msk mörk kinesisk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 msk strösocker
1 dl kokvatten
Gör så här:
- Salta och peppra kycklingen och bryn runtom i olja. Sänk värmen och låt steka klart cirka 5–7 minuter på varje sida, kontrollera att kycklingen är färdigstekt innan den skärs upp.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och dra av från värmen. Blötlägg nudlarna cirka 10 minuter med lock.
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna, lägg åt sidan.
- Fräs ingefära, sichuanpeppar och chili i olja i en stor stekpanna.
- Tillsätt lök och paprika, fräs cirka 3 minuter.
- Tillsätt salladskål, nudlar, soja, vinäger, socker och kokvatten från nudlarna. Stek på hög värme cirka 3 minuter.
- Smaka av med salt och servera direkt med skivad kyckling och rostade cashewnötter.
Av: Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård
Annons