Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stjärnkocken Johan Jureskog lanserar eget kött och talg!

07 apr, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Johan Jureskog-lanserar-kott-pa-hemkop

Kocken och krögaren Johan Jureskog har tagit fram en köttserie under eget namn som kommer till Hemköps butiker i mitten på april. Serien består av noga utvalt kött från Skottland som hängmöras i 21 dagar. Samtidigt lanseras även talg – en av Johans stora kökshemligheter. Talg är ett naturligt matlagningsfett som kan användas till allt från stekning, fritering och smaksättning i såser.

Johan Jureskogs talg kommer i en av de högsta kvalitetsklasserna som går att få tag på. Förpackningen väger 500g och har en naturlig hållbarhet på upp till ett år vid förvaring i kylskåp. Talgen används istället för smör eller olja vid stekning på hög värme. Den fungerar även som frityrolja för pommes frites och kan ersätta skirat smör i bearnaisesås för extra rik och fyllig smak.

Annons