Stockholms bästa semla 2019 är utsedd!
Semmeltestet anordnades av Thatsup och gick av stapeln på Mornington Hotel tisdag den 26 februari. Totalt 30 olika semlor från Storstockholms caféer och bagerier provsmakades och betygsattes av juryn.
Så här gick testet till:
Semlorna testades blint (dvs utan att juryn visste vem som bakat vilken semla) och bedömningen skedde utifrån utseende och smak och poängsattes med en skala 1-5, där 5 var det högsta betyget. Varje smakdomare fick sätta poäng semlorna och resultatet sammanställdes sedan.
Bullar & Bröd blev vinnaren
Vinnaren av årets semla 2019 är Bullar & Bröd som överlägset fick det högsta betyget 4,27. Tvåa kom Ritorno, som även i fjol kom på en andra plats, denna gång med poängen 3,86. Tätt bakom kom Viggbyholms stationscafé med betyget 3,52.
Omdömen om bästa semlan
Under testet kunde man bland annat höra följande citat om Bullar & Bröds semla:
”Jättefin, saftig bulle, supergod, bra massa”, ”en klassisk fin semla, bra grädde!”, ”god grädde, mycket bitar i mandelmassan”, ”ser hembakt ut”, ”mycket god mandelmassa”, ”mums, snygg + god”.
Stockholms 10 bästa semlor:
1. Bullar & Bröd, 4,27
2. Ritorno, 3,86
3. Viggbyholms stationskafé, 3,52
4. Fabrique
5. Haga Tårtcompagni
6. Pesso Bageri
7. SOFO Bageri
8. Gunnarssons
9. Lillebrors bageri
10. Konditorn & Bagarn
Övriga semlor i testet:
Artipelag
Magnus Johanssons
Nockeby bageri
Brioche Stockholm
Bageri Passion
Valhallabageriet
Wienercaféet
Brunkebergs Bageri & Bistro, Birger Jarlsgatan
Thelins
K-Märkt
Skeppsbageriet
SALTÅKVARN
Lidingö bröd & patisserie
Art bakery NK
Grillska
Bröd & Salt
Vivels Bageri
Brunkebergs Bageri, Dalagatan
Gateau
7Eleven