Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Strandgrilla

04 jul, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med lite enkla förberedelser gör du det lätt för dig att vara en hel dag på stranden!

Potatissallad med fransk dressing

Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

 

Otroligt god och användbar potatissallad som håller sig någon dag i kylen. Passar även fint att servera till kallskuret eller grillad fisk.

 

ca 1 kg färskpotatis

1 rödlök

1/4 purjolök (det vita)

1 dl god olivolja

1/2 dl äppelcidervinäger

1/2 citron

1 dl finhackade färska örter

(t ex persilja, oregano, timjan)

salt och svartpeppar

 

Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna något. Skala och finhacka rödlöken. Snitta purjon och skölj den noga. Strimla den fint. Blanda i en bunke olja med vinäger och pressa ner citronsaft. Blanda och tillsätt örterna. Ner med potatis och lökhacket. Krydda med salt och peppar.

Heta kycklingspett

Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + tid till marinering

 

Godast att marinera en dag i förväg. För mer vuxen smak, tillsätt lite extra chili.

 

träspett

ca 800 g kycklingfilé

1 vitlöksklyfta

1 dl tjock turkisk yoghurt

1 msk tomatpuré

1/2 citron (skal och saft)

1 tsk paprikapulver

1 nypa chilipulver

salt och peppar

2 msk olivolja

 

Blötlägg träspetten. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med yoghurt, tomatpuré, citron, kryddor och olivolja. Blanda noga och rör ner kycklingen. Täck bunken med plast och marinera i kylen i minst 30 minuter. Gärna till nästa dag. Trä kycklingen på spett och grilla cirka 4–5 minuter runt om.

Grillade rosmarinbröd

Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

 

Ett smart sätt att ge färdiga bröd extra smak!

 

8 små tortillas

1/2 dl god olivolja

2 kvistar färsk rosmarin

flingsalt

 

Gnid in bröden med olivolja och riv över rosmarin. Grilla på bägge sidor tills bröden fått färg. Strö över flingsalt vid servering. Ät genast!

Fruktspett med kokos och marshmallows

4 personer

Tid: 10 minuter

 

God avslutning som både små och stora soldyrkare gillar!

 

träspett

1 ananas

1 påse bbq-marshmallows

Annons

1 påse kokos

 

Blötlägg spetten. Skala och dela ananasen i fyra delar. Skär bort rotstocken och skiva i lagom stora bitar. Trä upp ananas varvat med marshmallows på spetten och strö över kokos. Grilla ett par minuter på varje sida.

Annons