Stureplansgruppen öppnar restaurang i Vasastan
Mitt i Vasastan, mellan Odenplan och Birger Jarlsgatan står nya L’Avventura redo att ta emot gäster från och med i dag, den 24 januari. Bakom satsningen står Stureplansgruppen och ett kök under ledning av Karl Ljung, Laura Marino och Jens Bergstrand. Målet med L’Avventura är att förkroppsliga vad en italienare utanför Italien ska vara; lättsam, familjär och högkvalitativ.
Ny restaurang i stan!
– Vår ambition är ingen annan än att ta ”italienaren” till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna, säger krögare Karl Ljung.
Lokalen, på Sveavägen 77 består av två barer och en matsal. Den sistnämnda beskrivs som restaurangens hjärta och är belägen i den före detta biosalongen med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Röda sammetssoffor, vita dukar, generösa platser och olivträd från Italien bidrar till upplevelsen.
– Bra, riktigt bra, italiensk mat kan förgylla en kväll, en date, en onsdag eller det stora jubileet. Vi lagar mat med hjärta och själ; stora portioner att dela, hemgjord mozzarella och helgrillad havsabborre med citron är några exempel. Mat att njuta länge av i gott sällskap, till oss kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär, säger Laura Marino och Jens Bergstrand som sköter köket på L’Avventura.
Se bilderna från restaurangen:
Foto Pressbilder, Danger Österlin
L´Avventura ligger på Sveavägen 77.