Stuvad blomkål med räkor
05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Stuvad blomkål är en klassiker som du enkelt ger lite extra guldkant med curry och räkor.
Annons
Stuvad blomkål med räkor
Blomkål och curry passar så bra ihop. Räkor på toppen sätter guldkant på vardagen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 blomkålshuvud
1 knippe salladslök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
1 ½ tsk curry
1 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 citron
Till servering:
1 knippe färsk dill
200 g räkor
Bröd eller ris
Gör så här:
- Skölj blomkålen och dela den i små buketter. Skölj salladslöken och hacka den fint. Skala och hacka vitlöken. Stek blomkålsbuketterna i olja i en panna i 3–4 minuter. Tillsätt vitlök, hälften av salladslöken och curryn och låt fräsa i 2 minuter. Tillsätt vatten och grädde och låt puttra under lock i 8 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft (spara resten till servering).
- Skölj dillen och plocka den grovt. Strö den över curryblomkålen tillsammans med resten av salladslöken och räkorna. Servera med citronklyftor och bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons