Supergod bakad ricotta med tomater
21 okt, 2019
AvRedaktionen
Låt osten stå i fokus! Denna bakade ricotta med tomater är krämig, supergod och perfekt som tillbehör.
Annons
6 portioner
Du behöver:
600 g färsk ricotta
1 tsk färsk repad timjan
40 g hackade kalamataoliver
25 g riven parmesanost
1 ägg
Salt, nymalen svartpeppar
Till servering:
Olivolja
125 g körsbärstomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Smörj en springform, 20 cm i diameter.
- Vänd ihop ricotta med timjan, oliver, parmesan och ägg. Salta och peppra.
- Skeda upp röran i formen, grädda i ugnen ca 35 min. Låt svalna.
- Ringla över olivolja, toppa med tomater.
Av: Camilla Perez
Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency
Annons