Supergoda chokladbollar
09 okt, 2011
AvJenny Norberg
Med smör och grädde i smeten blir chokladbollarna extra goda. Vilken topping vill du ha? Strössel, kokos, havregryn, socker eller pärlsocker är en smaksak.
Annons
Du behöver:
100 g smör
3 msk grädde
2 msk starkt kaffe
7 dl havregryn
4 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
strössel, havregryn, socker, pärlsocker eller kokos till topping
Gör så här:
Smält smöret med grädden och kaffet. Mät upp och mixa havregrynen i en matberedare till ganska små smulor.
Blanda i alla torra ingredienser. Häll i smörblandningen och kör mixern tills smeten är jämn och klibbar ihop bra.
Häll strössel i en fryspåse. Rulla en boll och fukta händerna lite på slutet, då blir bollen kladdig. Lägg den i strösselpåsen och skaka. Ställ de färdiga bollarna på ett fat. Ställ in dem i kylen med plastfolie över fram till serveringen
Recept och foto: Camilla Tubertini
Annons