Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Supergoda chokladbollar

09 okt, 2011
AvJenny Norberg
Med smör och grädde i smeten blir chokladbollarna extra goda. Vilken topping vill du ha? Strössel, kokos, havregryn, socker eller pärlsocker är en smaksak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladbollar med strössel.
Chokladbollar med strössel.

Du behöver:

100 g smör

3 msk grädde

2 msk starkt kaffe

7 dl havregryn

4 dl florsocker

2 msk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

strössel, havregryn, socker, pärlsocker eller kokos till topping

Gör så här:

Smält smöret med grädden och kaffet. Mät upp och mixa havregrynen i en matberedare till ganska små smulor.

Blanda i alla torra ingredienser. Häll i smörblandningen och kör mixern tills smeten är jämn och klibbar ihop bra.

Häll strössel i en fryspåse. Rulla en boll och fukta händerna lite på slutet, då blir bollen kladdig. Lägg den i strösselpåsen och skaka. Ställ de färdiga bollarna på ett fat. Ställ in dem i kylen med plastfolie över fram till serveringen

Recept och foto: Camilla Tubertini

Annons