Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du Supersnabb rabarberpaj

08 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på supersnabb rabarberpaj
Rabarberpaj är lika med sommar! Det här receptet kommer du vara evigt tacksam för då du slänger ihop den supersnabbt utan att tumma på smaken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Festlig chokladmoussetårta med mirror glazeBrand logo
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

Supersnabb rabarberpaj

Ibland sätter sötsuget in så snabbt att det gäller att skaka fram något kvickt. Som den här rabarberpajen!

Så gör du en supersnabb rabarberpaj

2 portioner

Du behöver:

200 g rabarber
1 tsk vaniljsocker
½ dl rörsocker

Topping:

1 dl müsli
¼ dl mandlar
¼ dl rörsocker
15 g smör
100 g vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa rabarber och skär i små bitar. Blanda rabarber med vanilj- och rörsocker och fördela i två ugnsfasta formar. Blanda müslin med hackade mandlar och rörsocker och fördela över rabarbern. Klicka upp smöret ovanpå.
  2. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills pajtäcket är gyllene och knaprigt. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Aller Media DK

Annons