Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
4 ägg
1 msk vinäger
romansallad
4 skivor gott surdegsbröd
Krabbröra:
1 burk krabba, 120 g
100 g cream cheese
1/2 rödlök
salt, flingsalt och peppar
Rädis-slaw:
1/4 litet vitkålshuvud
1 knippe rädisor
2 dl lätt crème fraiche
4 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda krabban i en skål med cream cheese och finhackad rödlök, smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen fint och riv rädisorna på den grövre delen av ett rivjärn. Lägg allt i en skål och blanda med crème fraiche, majonnäs, finhackad vitlök och smaka av med salt.
Koka upp vatten med vinäger och kläck försiktigt i äggen, ett i taget. Låt sjuda i 2–3 minuter och fiska upp dem med en hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg några salladsblad på varje brödskiva. Bred på ett generöst lager med krabbröran och varva med rädis-slaw. Toppa med ett varmt, krämigt pocherat ägg. Avsluta eventuellt med att strö över lite flingsalt på äggen.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips