Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.
När du sticker kniven i det krämiga ägget och gulan rinner ut över krabbröran, ja då är du så nära mathimlen man kan komma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 ägg

1 msk vinäger

romansallad

4 skivor gott surdegsbröd

Krabbröra:

1 burk krabba, 120 g

100 g cream cheese

1/2 rödlök

salt, flingsalt och peppar

Rädis-slaw:

1/4 litet vitkålshuvud

1 knippe rädisor

2 dl lätt crème fraiche

4 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Blanda krabban i en skål med cream cheese och finhackad rödlök, smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen fint och riv rädisorna på den grövre delen av ett rivjärn. Lägg allt i en skål och blanda med crème fraiche, majonnäs, finhackad vitlök och smaka av med salt.

Koka upp vatten med vinäger och kläck försiktigt i äggen, ett i taget. Låt sjuda i 2–3 minuter och fiska upp dem med en hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg några salladsblad på varje brödskiva. Bred på ett generöst lager med krabbröran och varva med rädis-slaw. Toppa med ett varmt, krämigt pocherat ägg. Avsluta eventuellt med att strö över lite flingsalt på äggen.

Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.
Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons