Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sushimunken kommer till Sverige – här kan du äta den

21 sep, 2018
AvJohanna Lejon
Gillar du det japanska köket? Då ska du boka bord på nya restaurangen Videgård. Här finns dessutom Instagramsuccén sushimunken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Erik Videgård är en legendar inom restaurangsverige, inte minst känd för att ha introducerat det asiatiska köket till svenskarna genom klassiska krogen East i Stockholm. Efter några års paus från att driva eget och laga mat i ett riktigt restaurangkök är det nu dags att öppna nytt, denna gång ihop med Stureplansgruppen under namnet Videgård. Den nya restaurangen på Humlegårdsgatan i Stockholm slår upp dörrarna i slutet av september. Här utlovas en spännande matupplevelse kombinerat med service och miljö i högsta klass.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Videgård är en ny japansk restaurang i Stockholm

Erik har inför öppningen av den nya restaurangen jobbat nära Stureplansgruppen och i detta fått frihet att själv utveckla och starta upp en restaurang med ambitionen att återigen sätta det asiatiska köket på kartan. Det blir nördigt, spännande och oväntat. Maten har fokus på det japanska Nikkei-köket, det japanska köket med influencer från Peru. Resultatet blir sushi donuts, vattendroppsdesserter och Stockholms godaste popcorn. Alltid med smaken i fokus, men samtidigt ska Videgård alltid vara en upplevelse för alla sinnen.

Annons
Videgård är en ny japansk restaurang i Stockholm

– Det ska vara gott att äta ute, det är alltid grunden i allt vi gör. Sen testar vi oss såklart fram och försöker hitta en ny spännande approach till det asiatiska köket. Just kombinationen av japanskt och peruanskt har en lång historia från immigrationsströmmar från Japan till Peru under 1800-talet. Dessa smakkombinationer förenar det eleganta och delikata köket i Japan med Perus färska och kryddiga sting, säger Erik Videgård, Krögare Videgård.

Videgård är en ny japansk restaurang i Stockholm

Maten och servicen kompletteras av ett dryckeskoncept med europeisk bas när det kommer till vin men med stort fokus på Sake, Komo, Imo, Umesho och liknande asiatiska spritdrycker. Det ska vara kul och testa och en upplevelse i sig att beställa in dryck på Videgård. Givetvis återfinns ett stort antal alkoholfria drinkar och drycker på menyn, även dessa med inspiration från Asien med en touch av Peru. Kanske som tydligast i form av barchef Renzo Santa Maria, själv från Peru.

Annons
Videgård är en ny japansk restaurang i Stockholm

Läs också:

Nya mattrenden: Sushi-donuts tar över Instagram

Årets roligaste mattrend är här – crossushin

Videgård öppnar den 24/9 och serverar lunch och middag. För exakta öppettider och mer information se www.videgard.se.

Annons