Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svamplasagne med spenat och ricotta

13 jan, 2017
AvRedaktionen
Svamplasagne med spenat och ricotta.
En härlig, citrondoftande lasagne med spenat och ricotta som fungerar bra med vilken god svamp som helst. Här har vi använt kantareller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

500 g kantareller

smör

salt och peppar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g färsk spenat

olivolja

1 citron

1 burk ricottaost

1 1/2 dl crème fraiche

1 paket färska lasagneplattor

1 1/2 dl grovriven parmesanost

Gör så här:

Stek kantarellerna gyllenbruna i smör, salta och peppra. Finhacka löken och vitlöken och blanda ner tillsammans med svampen. Låt allt fräsa ihop och blanda ner spenaten och några matskedar olivolja. Tvätta citronen noga och riv över skalet, blanda ner ricottaost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Varva sedan svamp- och ricottablandningen med lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Avsluta med svampblandning och strö till sist över rikligt med riven parmesanost. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter på 220°, eller tills osten har fått en fin gyllene färg.

Svamplasagne med spenat och ricotta.
Svamplasagne med spenat och ricotta.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons