Svamplasagne med spenat och ricotta
4–6 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
500 g kantareller
smör
salt och peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
olivolja
1 citron
1 burk ricottaost
1 1/2 dl crème fraiche
1 paket färska lasagneplattor
1 1/2 dl grovriven parmesanost
Gör så här:
Stek kantarellerna gyllenbruna i smör, salta och peppra. Finhacka löken och vitlöken och blanda ner tillsammans med svampen. Låt allt fräsa ihop och blanda ner spenaten och några matskedar olivolja. Tvätta citronen noga och riv över skalet, blanda ner ricottaost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Varva sedan svamp- och ricottablandningen med lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Avsluta med svampblandning och strö till sist över rikligt med riven parmesanost. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter på 220°, eller tills osten har fått en fin gyllene färg.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips