Svamptoast med portvin och parmesanost
13 jan, 2020
AvRedaktionen
Svamptoast går alltid hem! Denna variant med portvin och parmesanost är underbart spröd och full av smak. Toppa med persilja vid servering.
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g blandad, rensad och skuren skogssvamp
Olja, till stekning
Smör, till stekning
1 msk finhackad schalottenlök
1 tsk portvin
1/2 dl vispgrädde
Salt och nymalen svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
1 dl finriven parmesan
2 msk finhackad bladpersilja
Gör så här:
- Fräs den rensade, skurna svampen i olja och smör tills den får fin färg.
- Lägg i löken och stek vidare någon minut.
- Häll över portvin, låt koka in.
- Häll över grädde, låt koka in.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek brödet frasigt i smör på båda sidorna.
- Fördela svampen på brödet, strö över parmesan och persilja, servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER:
Annons