Svamptoast med parmesan och persilja
25 sep, 2017
AvRedaktionen
Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!
Annons
En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens.
4 personer
Du behöver:
200 g blandad skogssvamp, rensad och skuren i bitar
neutral olja och smör till stekning
1 msk finhackad schalottenlök
½ dl vispgrädde
salt och svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
rikligt med riven parmesanost
lite hackad persilja
Gör så här:
- Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Tillsätt lök och slå på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja. Servera direkt.
Recept: Markus Aujalay
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson
Annons