Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svamptoast med parmesan och persilja

25 sep, 2017
AvRedaktionen
Svamptoast med parmesan och persilja.
Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens.

4 personer

Du behöver:

200 g blandad skogssvamp, rensad och skuren i bitar

neutral olja och smör till stekning

1 msk finhackad schalottenlök

½ dl vispgrädde

salt och svartpeppar

4 skivor surdegsbröd

rikligt med riven parmesanost

lite hackad persilja

Gör så här:

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Tillsätt lök och slå på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja. Servera direkt.
Svamptoast med parmesan och persilja.
Svamptoast med parmesan och persilja.

Recept: Markus Aujalay
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons