Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svart ris med räkor och avokado

30 mar, 2015
AvRedaktionen
Svart ris med räkor och avokado.
Svart råris ska inte förväxlas med vildris. Svart ris har en god söt smak och är krämigt när det är kokt. I Thailand används det som dessertris, men här serverar vi det med räkor och avokado.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

3 dl svart råris

1 liter vatten

400 g gula vaxbönor (eller sockerärter)

1 kg oskalade räkor

2 avokado

50 g babyspenat

Ingefärssås:

2 dl matlagningsyoghurt

1 dl majonnäs

1 tsk fint riven färsk ingefära

1 msk hackad färsk koriander

salt

Gör så här:

Häll riset i en kastrull tillsammans med 1 liter vatten. Sjud under lock i 35 minuter tills riset mjuknat och sila bort överflödig vätska. Snoppa vaxbönorna och lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Sjud dem i 3 minuter tills de är knappt mjuka. Låt dem rinna av. Skala räkorna. Kärna ur och skär avokado i klyftor. Rör samman yoghurt, majonnäs, ingefära och koriander. Lägg upp ris, avokado, och spenat på en tallrik. Toppa med räkorna. Servera med såsen.

Svart ris med räkor och avokado.
Svart ris med räkor och avokado.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons