Testa nya baktrenden: Svarta baguetter
04 feb, 2022
Trendiga svarta baguetter med smak och färg av kaffe och malt.
Annons
3 stycken
Kaffe och malt ger dessa bröd smak och vacker svart färg.
15 g jäst
5 dl starkt nybryggt kaffe
2 msk honung
60 g maltmjöl
100 g rågmjöl
15 g salt
450 g vetemjöl
Gör så här:
- Rör ner jästen i kaffet i en skål och tillsätt honung, maltmjöl och rågmjöl. Låt degen stå varm i 15 minuter tills den börjar bubbla lite.
- Tillsätt salt och vetemjöl lite i taget och knåda degen väl i en degblandare tills den är lätt och smidig.
- Lägg degen i en ren bunke, täck den med hushållsfilm och låt den stå över natten i kylen.
- Dela degen i 4 och forma dem till bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°, och grädda bröden i ca 10 minuter. Häll ner lite vatten i en ugnsfast form som du ställer i nedre delen av ugnen när du sätter in bröden, så det ångar.
- Sänk temperaturen till 220°, och grädda bröden i ytterligare 10–15 minuter, tills de är knapriga och låter ihåliga när du knackar på dem.
- Låt svalna något på galler och njut av bröden varma och nygräddade.
Annons