Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svartrötter med parmaskinka och örtolja

01 nov, 2014
AvRedaktionen
Låt svartrötterna hamna i finrummet! Koka dem mjuka och rulla dem sedan i örtolja och rulla in dem i parmaskinka. Servera som förrätt eller tillbehör till buffén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Svartrötter med parmaskinka.
Svartrötter med parmaskinka.

4–6 personer

30 minuter

Du behöver:

500 g svartrötter

ca 10 skivor parmaskinka

1/2 dl olivolja

1 msk vinäger

rivet skal från 1 citron

2 msk citronsaft

2 msk finhackad timjan

Gör så här:

Börja med att skala svartrötterna. Ha gärna handskar på dig då svartrötter, när man skalar dem bildar en kåda som kan ge fula fläckar. Skär i 3–4 cm stora bitar. Lägg dem i lite citronvatten så att de inte mörknar. Koka svartrötterna mjuka cirka 10–15 minuter beroende på tjocklek. Blanda olivolja och finhackade färska örter till en örtolja. Skär parmaskinkan i mindre skivor, rulla svartrötterna i örtoljan och rulla sedan in dem i parmaskinka. Servera!

Av: Lotta Bäckström
Foto: Matilda Lindeblad/Carbon
Styling: Pojan Lindeblad

Annons