Svartrötter med parmaskinka och örtolja
01 nov, 2014
AvRedaktionen
Låt svartrötterna hamna i finrummet! Koka dem mjuka och rulla dem sedan i örtolja och rulla in dem i parmaskinka. Servera som förrätt eller tillbehör till buffén.
Annons
4–6 personer
30 minuter
Du behöver:
500 g svartrötter
ca 10 skivor parmaskinka
1/2 dl olivolja
1 msk vinäger
rivet skal från 1 citron
2 msk citronsaft
2 msk finhackad timjan
Gör så här:
Börja med att skala svartrötterna. Ha gärna handskar på dig då svartrötter, när man skalar dem bildar en kåda som kan ge fula fläckar. Skär i 3–4 cm stora bitar. Lägg dem i lite citronvatten så att de inte mörknar. Koka svartrötterna mjuka cirka 10–15 minuter beroende på tjocklek. Blanda olivolja och finhackade färska örter till en örtolja. Skär parmaskinkan i mindre skivor, rulla svartrötterna i örtoljan och rulla sedan in dem i parmaskinka. Servera!
Av: Lotta Bäckström
Foto: Matilda Lindeblad/Carbon
Styling: Pojan Lindeblad
Annons