Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

01 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på svartvinbärsgranita med mynta och bubbel
Svartavinbär är ett underskattat litet bär som många gånger växer direkt ute i trädgården. Plocka av och bjud på en svartvinbärsgranita med mynta och bubbel, både gott och uppfriskande!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MojitoglassBrand logo
Mojitoglass

Svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

Granita är en slags isglass från Sicilien. Den påminner om sorbet, men med grövre kristaller. Har du bråttom, välj färdig sorbet.

Så gör du svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

4 drinkar

Du behöver:

1 lime
1 handfull färsk mynta
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
300 g rensade svarta vinbär eller björnbär, frysta går bra
8 cl gin eller alkoholfri spritdryck
6 dl mousserande vin eller alkoholfritt mousserande

Garnering:

1 handfull färsk mynta

Gör så här:

  1. Pressa saften ur limefrukten. Koka upp limesaft, mynta, vatten och socker till en lag. Lägg ner vinbären eller björnbär och koka upp så de spricker.
  2. Sila lagen och låt svalna. Slå upp lagen i en behållare, ca 18x24 cm, gärna med lock. Annars kan du täcka den med folie. Låt stå i frysen 4–6 timmar eller över natten.
  3. Gröp ur granitan och fyll fyra glas. Slå på mousserande vin, garnera med mynta och servera genast eftersom isen smälter snabbt.

Recept: Timm Vladimir, Inge Skovdal Foto: Columbus Leth, Skovdal Nordic

Annons