Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Syltade körsbär

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Syltade körsbär.
Syltade körsbär kan med fördel serveras till desserter eller till våfflor med vispad grädde. I det här receptet har vi använt körsbär, socker, grappa och sött marsalavin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 kg körsbär

Lag:

200 g socker

2 msk grappa

2 dl sött marsalavin

Gör så här:

Värm socker, grappa och marsala tills sockret har lösts upp. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Häll upp allt på väl rengjorda burkar och låt dem dra minst ett dygn. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen.

Syltade körsbär.
Syltade körsbär.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons