Syrlig avokado- och grapefruktssoppa
4 personer
20 minuter
Avokado gör soppan len och krämig.
1 grapefrukt
4 avokador
1 1/2 tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime
ca 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong (kyld)
ca 2 dl iskallt vatten
salt
ca 100 g gurka
Skala grapefrukt med en vass kniv ovanför en skål för att fånga upp saften. Skär loss klyftor av fruktköttet utan att få med hinnor och det vita. Lägg klyftorna åt sidan och pressa saften ur det som är kvar av grapefrukten. Halvera och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur avokadoköttet och kör i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Tillsätt ingefära, limesaft, grapefruktssaft, buljong och mixa lite till. Tillsätt det kalla vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt. Skär gurkan i tunna stavar och sedan i små kuber. Häll upp soppan i kylda skålar. Garnera med gurka och grapefruktsklyftor. Servera direkt.