Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Syrlig avokado- och grapefruktssoppa

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

20 minuter

Avokado gör soppan len och krämig.

1 grapefrukt

4 avokador

1 1/2 tsk riven färsk ingefära

saft från 1 lime

ca 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong (kyld)

ca 2 dl iskallt vatten

salt

ca 100 g gurka

Skala grapefrukt med en vass kniv ovanför en skål för att fånga upp saften. Skär loss klyftor av fruktköttet utan att få med hinnor och det vita. Lägg klyftorna åt sidan och pressa saften ur det som är kvar av grapefrukten. Halvera och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur avokadoköttet och kör i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Tillsätt ingefära, limesaft, grapefruktssaft, buljong och mixa lite till. Tillsätt det kalla vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt. Skär gurkan i tunna stavar och sedan i små kuber. Häll upp soppan i kylda skålar. Garnera med gurka och grapefruktsklyftor. Servera direkt.

Annons