Syrliga ugnsäpplen med rosmarin
11 sep, 2019
AvRedaktionen
Ugnsäpplen med rosmarin är den perfekta efterrätten. Servera med vispad grädde eller lite vaniljglass!
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
4 äpplen
2 tsk kanel
1 krm muskot, malen
4 msk råsocker
1 dl strösocker
50 g smör
1/2 dl vatten
50 g mandelspån
2 kvistar färsk rosmarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Smöra en ugnsform med smör.
- Dela äpplena på mitten och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform.
- Strö över kanel, muskot, råströsocker och strösocker.
- Klicka ut smöret över äpplena och häll på vatten. Strö över mandelspånen och lägg i kvistar av rosmarin.
- Ställ formen i mitten av ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 50–55 minuter.
- Rör om i formen då och då så äpplena inte bränner fast.
- Ta ut äpplena och servera dem ljumma med vispad grädde eller lite vaniljglass.
Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur
Foto: Lisa Björner
Annons