Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tacoköttbullar i tortillas

05 dec, 2015
AvJenny Norberg
Smakrika, nyttiga och dekorativa köttbullar. Servera i tortillabröd med sallad, koriander och chili- eller salsasås bredvid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tacoköttbullar i tortillas.
Tacoköttbullar i tortillas.

ca 15 köttbullar

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 msk ströbröd

1 dl mjölk

1 ägg

2 tsk salt

2 tsk grovmalen svartpeppar

1 vitlök (pressad)

300 g blandfärs

200 g nötfärs

1 dl majskorn

smör till stekning

Tacokrydda:

1 tsk chilipeppar

3 tsk spiskummin

2 tsk koriander

1 tsk curry

2 tsk paprikapulver

1 tsk lökpulver

Tillbehör:

små tortillabröd

några salladsblad

koriander eller annan färsk krydda (till dekoration)

2 dl chilisås eller salsasås

Gör så här:

Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, kryddor, vitlök, färs och majs. Arbeta färsen tills den är smidig och allt har blandats. Forma till lite större köttbullar, 4 cm i diameter, och lägg på en skärbräda. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna. Skaka pannan med jämna mellanrum och stek köttbullarna runt om, cirka 10–15 min.

Grilla eller värm tortillabröden. Lägg en bit salladsblad på tortillan och sedan tacobullen. Servera med chili- eller salsasåsen bredvid.

Annons