Tacoköttbullar i tortillas
ca 15 köttbullar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 vitlök (pressad)
300 g blandfärs
200 g nötfärs
1 dl majskorn
smör till stekning
Tacokrydda:
1 tsk chilipeppar
3 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk curry
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
Tillbehör:
små tortillabröd
några salladsblad
koriander eller annan färsk krydda (till dekoration)
2 dl chilisås eller salsasås
Gör så här:
Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, kryddor, vitlök, färs och majs. Arbeta färsen tills den är smidig och allt har blandats. Forma till lite större köttbullar, 4 cm i diameter, och lägg på en skärbräda. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna. Skaka pannan med jämna mellanrum och stek köttbullarna runt om, cirka 10–15 min.
Grilla eller värm tortillabröden. Lägg en bit salladsblad på tortillan och sedan tacobullen. Servera med chili- eller salsasåsen bredvid.