Tacoletter med kyckling
30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Tacoletter är tortillabröd som gräddas i en muffinform en liten stund och sen fylls med tacokryddad kyckling, avokado och sallad.
Annons
Tacoletter med kyckling
Mumsiga mini-tacos med smakrik fyllning.
4 portioner
Du behöver:
12 små majs- eller vetetortillas
2 msk olivolja
2 kycklingbröstfiléer
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och peppar
1 avokado
100 g körsbärstomater
1 gemsalladshuvud
100 g majs
Till servering:
2 dl tomatsalsa
50 g inlagda jalapeños
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Pensla tortillorna med olja. Tryck ut dem i hålen i ett bleck med muffinsformar och grädda dem i ugnen i 10 minuter tills de är gyllene och krispiga. Låt dem svalna.
- Fyllning: Krydda kycklingbröstfiléerna med spiskummin, paprika, salt och peppar och stek dem 5–6 minuter på varje sida i en panna med olja. Låt dem dra i några minuter och skär dem i tunna skivor.
- Skala avokadon, ta bort kärnan och skiva köttet. Skölj tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Skölj salladen och plocka den i mindre bitar. Häll av majsen.
- Servering: Fyll de knapriga skalen med kyckling, avokado, tomat, sallad och majs. Toppa med salsa och jalapeños och servera de krispiga tacoletterna direkt.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Mari Lahti
Annons