Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tacoletter med kyckling

30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på tacoletter med kyckling
Tacoletter är tortillabröd som gräddas i en muffinform en liten stund och sen fylls med tacokryddad kyckling, avokado och sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Tacoletter med kyckling

Mumsiga mini-tacos med smakrik fyllning.

Bjud på tacoletter med kyckling

4 portioner

Du behöver:

12 små majs- eller vetetortillas
2 msk olivolja
2 kycklingbröstfiléer
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och peppar
1 avokado
100 g körsbärstomater
1 gemsalladshuvud
100 g majs

Till servering:

2 dl tomatsalsa
50 g inlagda jalapeños

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Pensla tortillorna med olja. Tryck ut dem i hålen i ett bleck med muffinsformar och grädda dem i ugnen i 10 minuter tills de är gyllene och krispiga. Låt dem svalna.
  2. Fyllning: Krydda kycklingbröstfiléerna med spiskummin, paprika, salt och peppar och stek dem 5–6 minuter på varje sida i en panna med olja. Låt dem dra i några minuter och skär dem i tunna skivor.
  3. Skala avokadon, ta bort kärnan och skiva köttet. Skölj tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Skölj salladen och plocka den i mindre bitar. Häll av majsen.
  4. Servering: Fyll de knapriga skalen med kyckling, avokado, tomat, sallad och majs. Toppa med salsa och jalapeños och servera de krispiga tacoletterna direkt.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Mari Lahti

Annons