Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Tacopaj med körsbärstomater

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på tacopaj med körsbärstomater
Överraska på tacokvällen och bjud på en läcker tacopaj med körsbärstomater! Alla tacosmaker vi älskar i en och samma form helt enkelt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färgBrand logo
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färg

Tacopaj med körsbärstomater

En favorit i frasigt skal. Gör din egen tacokrydda så blir det mycket godare!

Bjud på en läcker tacopaj med körsbärstomater

4 portioner

Annons

Du behöver:

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 äggula fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk majsolja
500 g köttfärs eller vegofärs
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk chiliflagor
2 tsk paprika
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
4 dl crème fraiche
2 ägg
75 g riven mozzarella
250 g körsbärstomater

Till servering:

Nachochips

Gör så här:

  1. Blanda smör och bägge sorterna mjöl i en matberedare. Tillsätt salt och äggula och mixa ihop till en deg. Packa in i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä sedan en pajform, cirka 24 cm i diameter, med degen. Tryck ut på kanterna. Låt stå i kylen i 1 timme.
  3. Värm ugnen till 200°. Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.
  4. Skala lök och vitlök och finhacka. Stek all lök i olja i en stekpanna i 2 minuter tills den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt köttfärsen och stekvidare i 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddor och låt småputtra i 10 minuter.
  5. Smaka av köttfärssåsenmed salt och peppar ochfördela på pajbotten.
  6. Vispa ihop crème fraiche,ägg, mozzarella, salt och peppar och häll över pajen. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Fördela i ett fint mönster påpajen. Grädda i ugnen i cirka40 minuter. Servera med nachochips.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Annons