Tacopaj med körsbärstomater
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Överraska på tacokvällen och bjud på en läcker tacopaj med körsbärstomater! Alla tacosmaker vi älskar i en och samma form helt enkelt.
Annons
Tacopaj med körsbärstomater
En favorit i frasigt skal. Gör din egen tacokrydda så blir det mycket godare!
4 portioner
Annons
Du behöver:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 äggula fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk majsolja
500 g köttfärs eller vegofärs
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk chiliflagor
2 tsk paprika
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
4 dl crème fraiche
2 ägg
75 g riven mozzarella
250 g körsbärstomater
Till servering:
Nachochips
Gör så här:
- Blanda smör och bägge sorterna mjöl i en matberedare. Tillsätt salt och äggula och mixa ihop till en deg. Packa in i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä sedan en pajform, cirka 24 cm i diameter, med degen. Tryck ut på kanterna. Låt stå i kylen i 1 timme.
- Värm ugnen till 200°. Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.
- Skala lök och vitlök och finhacka. Stek all lök i olja i en stekpanna i 2 minuter tills den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt köttfärsen och stekvidare i 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddor och låt småputtra i 10 minuter.
- Smaka av köttfärssåsenmed salt och peppar ochfördela på pajbotten.
- Vispa ihop crème fraiche,ägg, mozzarella, salt och peppar och häll över pajen. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Fördela i ett fint mönster påpajen. Grädda i ugnen i cirka40 minuter. Servera med nachochips.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons