Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tacos med egen tacokrydda

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Tacos med egen tacokrydda.
Att krydda köttfärsen till tacos själv istället för att köpa färdig tacokrydda är både godare och billigare. Servera med dina favorittillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (hackade)

olivolja

salt och svartpeppar

250 g köttfärs

1 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

2 msk farinsocker

0,75 dl äppelcidervinäger

1/2 burk krossade tomater eller 2 dl passata

Gör så här:

  1. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek lök, vitlök, salt och peppar i 5 minuter. Lägg i färsen och stek tills den är nästan färdig, häll av eventuellt extra fett.
  2. Tillsätt spiskummin, chili, farinsocker och vinäger. Låt puttra i 5 minuter och tillsätt passatan. Koka i 10 minuter till eller tills den mesta vätskan har kokat bort.
  3. Servera med tacoskal, riven ost, hackade tomater, hackad rödlök, hackad paprika och en klick gräddfil.
Tacos med egen tacokrydda och goda tillbehör.
Tacos med egen tacokrydda och goda tillbehör.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons