Tacos med egen tacokrydda
08 jan, 2018
AvRedaktionen
Att krydda köttfärsen till tacos själv istället för att köpa färdig tacokrydda är både godare och billigare. Servera med dina favorittillbehör.
Annons
Tid: 35 minuter
Du behöver:
1 lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
olivolja
salt och svartpeppar
250 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 msk farinsocker
0,75 dl äppelcidervinäger
1/2 burk krossade tomater eller 2 dl passata
Gör så här:
- Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek lök, vitlök, salt och peppar i 5 minuter. Lägg i färsen och stek tills den är nästan färdig, häll av eventuellt extra fett.
- Tillsätt spiskummin, chili, farinsocker och vinäger. Låt puttra i 5 minuter och tillsätt passatan. Koka i 10 minuter till eller tills den mesta vätskan har kokat bort.
- Servera med tacoskal, riven ost, hackade tomater, hackad rödlök, hackad paprika och en klick gräddfil.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb
Annons