Tacovåfflor med pulled chicken
8 våfflor, 4 personer
Våfflor:
75 g smör
4 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
2 dl kallt vatten, gärna mineralvatten
Till servering:
pulled chicken
fried black beans
picklad rödlök
mango, tärnad
1 kruka koriander
2 dl gräddfil
4 limer
Gör så här:
Smält smöret och låt kallna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet. Blanda ner smöret och sist vattnet och grädda den tjocka smeten i ett välsmort våffeljärn. Servera med tillbehören.
Pulled chicken:
2 kycklingfiléer
2 msk smör
2 tsk tacokrydda
2 gula lökar
1 dl tacosås
1 dl vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Stek kycklingen runt om hastigt på hög värme i smöret så att den får fin yta. Klyfta löken. Häll kryddor, tacosås och vatten i en ugnsfast form och lägg i lök och kyckling. Täck formen med lock eller aluminiumfolie och tillaga ca två timmar i ugnen. Ta ut kycklingen ur ugnen och dra isär den med två gafflar.
Fried black beans:
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 förp svarta bönor à 400 g
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 dl vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Finhacka vitlöken och stek den försiktigt någon minut i oljan. Skölj bönorna och tillsätt dem, kryddorna och vattnet, låt allt koka in tills det finns lite simmig sås kvar, salta och peppra efter smak.
Picklad rödlök:
½ dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
1 rödlök
Gör så här:
Koka upp ättiksprit, socker och vatten och låt svalna. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Slå på lagen och låt stå minst 30 minuter.
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo