Tagliatelle med köttfärssås och parmesan
19 apr, 2017
AvRedaktionen
Pasta med köttfärssås är en favorit, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Servera pastan med parmesan och en sallad vid sidan om.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
600 g blandfärs
2 gula lökar (strimlade)
2 vitlöksklyftor (hackade)
smör (till stekning)
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 dl rödvin
1 dl hönsbuljong
1 msk worcestershiresås
1/2 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och finhackad)
salt och grovmalen svartpeppar
1 msk timjan
2 tråg färsk pasta
olivolja och salt
Till servering:
1–2 dl parmesan (hyvlad)
Gör så här:
- Bryn färsen i lite smör tillsammans med löken.
- Tillsätt tomater, rödvin, buljong, worcestershiresås och hackad chili.
- Låt puttra i 10 min, krydda sedan med salt, peppar och timjan.
- Låt småkoka ytterligare ca 15–20 min på låg värme.
- Koka pastan i saltat vatten med lite olivolja tills den blir al dente. Häll av vattnet.
- Servera pastan med köttfärsen och hyvlad parmesan tillsammans med sallad på en assiett vid sidan om.
Annons