Tagliatelle med valnötspesto
15 apr, 2017
AvSofie Nyblin
Krämig pasta med pesto gjord på valnötter, persilja, vitlök, olivolja, parmesan och grädde. Koka pastan, blanda med såsen och servera.
Annons
2 personer
Du behöver:
400 g tagliatelle
200 g valnötter
1 knippe bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
30 g parmesan
1 dl vispgrädde
salt
Gör så här:
Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nöt och de fått lite färg. Låt svalna. Lägg valnötter, persilja och krossad och skalad vitlök i en matberedare och kör tills det är finhackat. Tillsätt under tiden olivolja i en tunn stråle. Blanda sedan ner nyriven parmesan och grädde. Smaka av med salt. Koka pastan, blanda med såsen och servera.
Recept: Tomas Tengby
Foto: Ulrika Tengby Holm
Annons