Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tagliatelle med valnötspesto

15 apr, 2017
AvSofie Nyblin
Tagliatelle med valnötspesto.
Krämig pasta med pesto gjord på valnötter, persilja, vitlök, olivolja, parmesan och grädde. Koka pastan, blanda med såsen och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Du behöver:

400 g tagliatelle

200 g valnötter

1 knippe bladpersilja

1 vitlöksklyfta

2 dl olivolja

30 g parmesan

1 dl vispgrädde

salt

Gör så här:

Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nöt och de fått lite färg. Låt svalna. Lägg valnötter, persilja och krossad och skalad vitlök i en matberedare och kör tills det är finhackat. Tillsätt under tiden olivolja i en tunn stråle. Blanda sedan ner nyriven parmesan och grädde. Smaka av med salt. Koka pastan, blanda med såsen och servera.

Tagliatelle med valnötspesto.
Tagliatelle med valnötspesto.

Recept: Tomas Tengby
Foto: Ulrika Tengby Holm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons