Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tagliolini med rökt fiskrom, vitlök och färsk chili

10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Pastarätt med bottarga som är rimmad, torkad tonfiskrom. Servera med en sås av vitt vin, chili och vitlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tagliolini med rökt fiskrom, vitlök och färsk chili.
Tagliolini med rökt fiskrom, vitlök och färsk chili.

4 personer

Du behöver:

150 g bottarga (rimmad, torkad tonfiskrom)

320 g tagliolini

salt

3 vitlöksklyftor (skivade)

1/2 dl jungfruolivolja

1 dl torrt vitt vin

2 msk strimlad persilja

1 färsk röd chilifrukt

Gör så här:

Skär 8 tunna skivor bottarga till garnering, riv resterande bottarga på ett rivjärn. Koka pastan i saltat vatten, bryn vitlöken och chili i olja, tillsätt därefter det vita vinet, en nypa salt och den rivna bottargan. Låt pastan rinna av, blanda med den rivna botargan och tillsätt persilja. Fördela pastan på 4 tallrikar, garnera med den skivade bottargan.

Annons