Tagliolini med rökt fiskrom, vitlök och färsk chili
10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Pastarätt med bottarga som är rimmad, torkad tonfiskrom. Servera med en sås av vitt vin, chili och vitlök.
Annons
4 personer
Du behöver:
150 g bottarga (rimmad, torkad tonfiskrom)
320 g tagliolini
salt
3 vitlöksklyftor (skivade)
1/2 dl jungfruolivolja
1 dl torrt vitt vin
2 msk strimlad persilja
1 färsk röd chilifrukt
Gör så här:
Skär 8 tunna skivor bottarga till garnering, riv resterande bottarga på ett rivjärn. Koka pastan i saltat vatten, bryn vitlöken och chili i olja, tillsätt därefter det vita vinet, en nypa salt och den rivna bottargan. Låt pastan rinna av, blanda med den rivna botargan och tillsätt persilja. Fördela pastan på 4 tallrikar, garnera med den skivade bottargan.
Annons