Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt
4 personer
Du behöver:
4 kycklinglår (eller 8–10 bitar lårfilé)
4 msk tandoorimix på burk
2 msk av vitlöksyoghurten (se nedan)
Vitlöksyoghurt:
1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
+ 2 vitlöksklyftor (pressade)
salt och nymalen svartpeppar
ev finhackad färsk koriander
Till servering:
mixade wokgrönsaker (t ex sockerärter, minimajs och röd paprika)
Gör så här:
Börja med vitlöksyoghurten. Blanda matlagningsyoghurt med vitlök, salt och peppar. Ställ svalt.
Blanda till tandoorimarinaden enligt anvisning på burken och lägg den i en plastpåse tillsammans med kycklingen. Låt marinera i ett par timmar, gärna över natten i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och stek den i ugn ca 30 min. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt. Woka grönsakerna i lite olja, krydda med salt och peppar.
Blanda vitlöksyoghurten med hackad koriander (eller servera den som den är) till kycklingen.