Tapenade med fikon
15 aug, 2017
AvRedaktionen
Smakrik tapenade med svarta oliver, torkade fikon, vitlök, kapris, basilika och olivolja. Gott till ostbrickan eller bara till kex! Ofta används även sardeller, men här har vi hoppat över det.
Annons
ca 5 dl
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
ca 5 torkade fikon
2 vitlöksklyftor (pressade)
5 dl urkärnande svarta oliver
1/2 dl kapris
2 msk hackad färsk basilika
salt och svartpeppar
1/2–1 dl olivolja
Gör så här:
Blötlägg fikonen i varmt vatten i cirka 10 minuter. Sila bort vattnet och lägg fikonen tillsammans med resten av ingredienserna utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan – börja med 1/2 dl – i en tunn stråle under tiden. Tillsätt mer olja om konsistensen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd eller kex.
Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh
Annons