Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tapenade med fikon

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Tapenade med fikon.
Smakrik tapenade med svarta oliver, torkade fikon, vitlök, kapris, basilika och olivolja. Gott till ostbrickan eller bara till kex! Ofta används även sardeller, men här har vi hoppat över det.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 5 dl

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

ca 5 torkade fikon

2 vitlöksklyftor (pressade)

5 dl urkärnande svarta oliver

1/2 dl kapris

2 msk hackad färsk basilika

salt och svartpeppar

1/2–1 dl olivolja

Gör så här:

Blötlägg fikonen i varmt vatten i cirka 10 minuter. Sila bort vattnet och lägg fikonen tillsammans med resten av ingredienserna utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan – börja med 1/2 dl – i en tunn stråle under tiden. Tillsätt mer olja om konsistensen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd eller kex.

Tapenade med fikon.
Tapenade med fikon.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons