Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tartar på dovhjort med inlagd palsternacka

05 dec, 2014
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
_55A3519

Att laga vilt är lättare än många tror. Det nyttiga, magra och smakrika köttet kan serveras på en rad olika sätt – från rått till långkok. Vi lägger ut en serie om 7 recept på viltkött under December – här är ett av dem.

Av: Anna Wendt. Recept: Gustav Lindström. Foto: Lisa Björner

Tartar på dovhjort med inlagd palsternacka
4 personer
Tid: 30 minuter + minst 2 timmars inläggning

Exotiskt men enkelt! Viltsmaken förstärks med honungssenap och sötsyrlig palsternacka och rödlök.

1 palsternacka

1/2 rödlök

300 g dovhjortsinnanlår

1 msk dijonsenap

1 tsk flytande honung

flingsalt

några drag med svartpepparkvarnen

Lag:

Annons

3 dl vatten

1 1/2 dl ättika, 12%

1 1/2 dl socker

1/2 tsk salt

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Skala palsternackan och hyvla den tunt med potatisskalare eller mandolin. Skala och skär löken i små klyftor. Lägg palsternacka och rödlök i var sin liten skål och slå över den varma lagen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå minst två timmar, helst över natten. Söta upp dijonsenapen med lite honung och smeta ut en liten klick på varje tallrik. Mal innanlåret och forma utan att pressa till en liten puck och placera på senapen. Garnera med rödlök och palsternacka. Toppa med några saltflingor och lite nymald svartpeppar.

Annons